Zupa krem z pomidorów

Opinia dietetyka
Składniki
passata pomidorowa (1 opakowanie)
śmietanka lub jogurt (1 opakowanie)
papryk (1 sztuka)
pomidory ( 3-4 sztuki)
pietruszka (1 pęczek)
bulion warzywny (1 opakowanie)
Upewnij się, że masz w domu
ulubione przyprawy, np. słodka i ostra papryka, sól, pieprz
Kup produkty
Kliknij i odbierz produkty już za 1 godzinę!
Przygotowanie
1
Bulion przygotuj wg przepisu na opakowaniu.
2
Warzywa umyj, obierz i dodaj do bulionu
3
Gotuj pod przykryciem do miękkości. Dodaj passatę pomidorową i gotuj jeszcze chwilę, a następnie zmiksuj blenderem na jednolity krem.
4
Przed podaniem udekoruj łyżką śmietany lub jogurtu i posyp drobno posiekaną natką pietruszki.