Zapiekanki z pieczarkami

Opinia dietetyka
Długo powtarzano, że grzyby są jedynie dodatkiem smakowym. Dziś jednak z uwagi na bogatą zawartość białka, nazywane są ‘mięsem lasu’.
Szczególnie polecane: Osobom aktywnym fizycznie, młodzieży uczącej się oraz dzieciom.
Składniki
kajzerki lub bagietka (2-3 sztuki)
pieczarki (1 opakowanie)
cebula ( 1 sztuka)
ser żółty ( 1/2 opakowania)
ketchup
Upewnij się, że masz w domu
oliwa
ulubione przyprawy
Kup produkty
Kliknij i odbierz produkty już za 1 godzinę!
Przygotowanie
1
Na rozgrzanym oleju podsmaż drobno pokrojoną cebulę, gdy się zarumieni, dodaj pieczarki pokrojone w małe kawałki (półplasterki), podsmaż całość razem przez około 10 minut i dopraw do smaku solą i pieprzem (możesz również dodać zioła prowansalskie lub bazylię).
2
Kajzerki lub bagietkę przekrój na pół i wyłóż na niej podsmażone pieczarki z cebulą.
3
Przykryj startym serem żółtym i wstaw do piekarnika.
4
Piecz do zarumienienia w temperaturze 180 stopni z włączonym termoobiegiem (około 10 minut). Podawaj polane ketchupem.