Tosty francuskie

Opinia dietetyka
Składniki
jajka (2 sztuki)
cukier waniliowy (1 opakowanie)
mleko (1 szklanka)
chałka lub biała bułka ( 1 sztuka)
masło (3 łyżki stołowe)
dżem (1/2 słoiczka)
Upewnij się, że masz w domu
cukier
ulubione owoce
Kup produkty
Kliknij i odbierz produkty już za 1 godzinę!
Przygotowanie
1
Jajka roztrzep widelcem w głębokim talerzu.
2
Dodaj dwie łyżki cukru, łyżeczkę cukru waniliowego i wymieszaj.
3
Dodaj dużą szklankę mleka, cały czas mieszając.
4
Bułkę pokrojoną na kromki maczaj w jajku tak, aby wchłonęła jak najwięcej płynu.
5
Smaż na rozgrzanym maśle do zarumienienia.
6
Tosty podawaj z dżemem i owocami.