Opinia dietetyka
Składniki
serek mascarpone (1 opakowanie)
jajka (4 sztuki)
biszkopty (1 opakowanie)
mango (2 sztuki)
kakao (1/2 łyżeczki)
Upewnij się, że masz w domu
cukier
kawa
mikser
Kup produkty
Kliknij i odbierz produkty już za 1 godzinę!
Przygotowanie
1
4 żółtka ubij z połową szklanki cukru. Stopniowo dodawaj mascarpone, cały czas ubijając.
2
Zaparz kawę w głębokim talerzu lub miseczce. Kiedy kawa ostygnie, maczaj w niej biszkopty i układaj na dnie wybranego naczynia (pucharki lub salaterki).
3
Na biszkoptach ułóż pokrojone w kostkę mango. Przykryj wszystko serkiem mascarpone.
4
Gotowy deser posyp kakao (najlepiej przy użyciu sitka) i udekoruj listkiem mięty. Schładzaj w lodówce przez minimum 4 godziny.