Sernik na zimno z masy twarogowej

Opinia dietetyka
Składniki
herbatniki (100 g)
masło (50 g)
twaróg mielony z wiaderka (1 kg)
cukier puder (1 szklanka)
śmietana kremówka 30-36% (200 ml)
żelatyna (4 pełne łyżki)
galaretka truskawkowa (1 opakowanie)
truskawki (świeże lub mrożone)
Upewnij się, że masz w domu
tortownica 23x25
mikser
Kup produkty
Kliknij i odbierz produkty już za 1 godzinę!
Przygotowanie
1
Herbatniki rozdrobnić, dodać stopione masło, dobrze wymieszać i wsypać na dno tortownicy (ugnieść). Wstawić do lodówki.
2
Ser przełożyć do miski, wlać śmietanę, dodać cukier puder i delikatnie zmiksować Żelatynę rozpuścić w 0,5 szklanki gorącej wody, lekko przestudzić, wlać bardzo powoli do masy serowej miksując na niskich obrotach.
3
Masę przełożyć na schłodzony spód i włożyć do lodówki
4
Galaretkę rozpuścić według przepisu na opakowaniu, ale zmniejszyć ilość wody o ¼. Ostudzić Na masę serową wyłożyć owoce, zalać lekko tężejącą galaretką i wstawić do lodówki do zastygnięcia.