Schabowy z ziemniakami

Opinia dietetyka
Składniki
schab na kotlety (1 opakowanie)
ziemniaki (1/2 opakowania)
koperek (1 pęczek)
miks sałat (1 opakowanie)
pomidorki koktajlowe (1 opakowanie)
sos sałatkowy (1 opakowanie)
bułka tarta (1/4 opakowania)
jajko (2 sztuki)
Upewnij się, że masz w domu
mąka
sól i pieprz
olej
folia spożywcza
Przygotowanie
1
Porcjowane kotlety wkładaj między folię do żywności i rozbijaj z obu stron przy użyciu tłuczka do mięsa. Dopraw mięso solą i pieprzem. Roztrzep jajko widelcem.
2
Do drugiego talerzyka wsyp mąkę (dwie łyżki), a do kolejnego bułkę tartą (5 łyżek). Obtaczaj kotlety w mące, jajku i bułce tartej.
3
Smaż kotlety z obu stron na rozgrzanym oleju.
4
Ugotuj ziemniaki (obierz, umyj, zalej wodą w garnku, posól i gotuj do miękkości). Po odlaniu wody posyp drobno pokrojonym koperkiem.
5
Przygotowane kotlety i ziemniaki podawaj z sałatą i pomidorkami w sosie sałatkowym.