Pstrąg z pieczonymi ziemniakami

Opinia dietetyka
Składniki
Świeży pstrąg ( 1 opakowanie 2 sztuki)
Ziemniaki ( 1/2 kg)
Mix sałat ( 1 opakowanie)
Sos sałatkowy ( 1 opakowanie)
Koperek natka ( 1 pęczek)
Upewnij się, że masz w domu
masło
przyprawy: pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy, lubczyk suszony, wegeta
folia aluminiowa
Kup produkty
Kliknij i odbierz produkty już za 1 godzinę!
Przygotowanie
1
Ryby opłucz i osusz w papierowym ręczniczku. Wszystkie przyprawy wymieszaj i taką mieszanką przypraw ryby w środku i na zewnątrz.
2
Do środka dodaj kilka wiórków masła, obwiń każdą rybę z osobna w folię aluminiową i piecz w rozgrzanym piekarniku (180 stopni) przez około 25 minut.
3
Ziemniaki małej, równej wielkości wyszoruj, osusz, owiń w folię każdy z osobna i piecz równocześnie z rybą.
4
Tak przygotowane danie, po upieczeniu podaj z mix sałat przyprawionym sosem sałatkowym i posyp drobno posiekanym koperkiem.