Polędwiczki z dorsza zapiekane w płatkach migdałowych

Opinia dietetyka
Składniki
mrożone polędwiczki z dorsza (1 opakowanie)
por ( 2 sztuki)
marchewka (3-4 sztuki)
płatki migdałowe ( 1 opakowanie)
śmietana 30% ( 2 opakowania)
Upewnij się, że masz w domu
sól i pieprz
olej
naczynie żaroodporne
Przygotowanie
1
Polędwiczki z dorsza (po rozmrożeniu) osusz w ręczniczku i lekko obsmaż na oleju z każdej strony, ułóż na dno naczynia żaroodpornego.
2
Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, por pokrój na plasterki. Rozgrzej olej i tak przygotowane warzywa duś pod przykryciem przez około 10 minut.
3
Dodaj śmietanę, część płatków migdałowych, dokładnie wymieszaj, przypraw solą i pieprzem.
4
Przełóż warzywa na polędwiczki z dorsza i posyp płatkami migdałowymi. Zapiekaj w rozgrzanym piekarniku (180 stopni) przez około 20 minut.