Penne z pesto i warzywami

Opinia dietetyka
Makaron pochodzący z pełnego ziarna nie jest produktem tuczącym. Jest natomiast źródłem błonnika i witamin. Dania na bazie makaronów uchodzą za sycące, niskokaloryczne i lekkostrawne.
Szczególnie polecane dzieciom i młodzieży uczącej się, pracownikom fizycznym.
Składniki
makaron penne (1 opakowanie)
pesto (1 słoiczek)
cukinia (1 sztuka)
papryka (2 sztuki)
parmezan ( 1/4 opakowania)
czosnek ( 3-4 ząbki)
pomidorki koktajlowe ( 1/2 opakowania)
Upewnij się, że masz w domu
sól, pieprz
oliwa z oliwek
Kup produkty
Kliknij i odbierz produkty już za 1 godzinę!
Przygotowanie
1
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu a następnie wymieszaj z pesto.
2
Wszystkie warzywa pokrój i lekko podduś na oliwie. Całość dopraw solą, pieprzem do smaku i tuż przed podaniem posyp startym parmezanem.