Penne z pesto i serem kozim

Opinia dietetyka
Ser kozi różni się od sera produkowanego z mleka krowiego profilem białek serwatkowych, a więc może być spożywany przez osoby posiadające powszechną nietolerancję na białka mleka krowiego.
Szczególnie polecane wszystkim osobom z nietolerancją na białka mleka krowiego.
Składniki
makaron penne (1 opakowanie)
pesto ( 1 słoiczek)
czosnek ( 3-4 ząbki)
pomidorki koktajlowe (1 opakowanie)
ser kozi (1 opakowanie)
rukola lub roszponka ( 1 opakowanie)
Upewnij się, że masz w domu
sól i pieprz
oliwa
Przygotowanie
1
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.
2
Na patelni podsmaż czosnek, dodaj pokrojone pomidorki koktajlowe i wszystko razem podsmaż jeszcze przez chwilę.
3
Ugotowany makaron wymieszaj z pesto i serkiem kozim. Połącz z warzywami.
4
Podawaj udekorowane rukolą lub roszponką i posypane świeżo zmielonym pieprzem.