Papryka faszerowana mięsem mielonym

Opinia dietetyka
Składniki
papryka ( 4-5 sztuk)
mięso mielone z kurczaka lub indyka ( 1 opakowanie)
cebula ( 1 sztuka)
czosnek ( 3-4 ząbki)
mozzarella ( 1 opakowanie)
Upewnij się, że masz w domu
oliwa z oliwek
sól i pieprz
ulubione zioła i przyprawy, np. papryka słodka, bazylia, oregano
Kup produkty
Kliknij i odbierz produkty już za 1 godzinę!
Przygotowanie
1
Cztery papryki przekrój na pół i usuń gniazda nasienne. Jedną paprykę pokrój w drobną kostkę.
2
Na patelni podsmaż drobno pokrojony czosnek i cebulę. Dodaj mięso mielone, przyprawy i smaż przez chwilę. Następnie dodaj paprykę i zalej wszystko sosem pomidorowym.
3
Dopraw do smaku i nakładaj powstały farsz do papryki Piecz przez około pół godziny w temperaturze 180 stopni Pod koniec pieczenia połóż na paprykach plasterki mozzarelli, tak aby ser się rozpuścił