Naleśniki ze szpinakiem i fetą

Opinia dietetyka
Połączenie szpinaku i czosnku to gigantyczna dawka witamin i antyoksydantów. Z uwagi na przeciwbakteryjne działanie czosnku szczególnie warto spożywać je w okresie jesienno-zimowym. Szczególnie polecane osobom z obniżoną odpornością.
Składniki
szpinak ( 1 opakowanie mrożonego lub świeżego )
czosnek ( 3-4 ząbki)
ser feta ( 1 opakowanie)
mleko ( 1/2 litra)
mąka ( 2 szklanki)
jaja ( 2 sztuki)
Upewnij się, że masz w domu
sól, pieprz
olej
Kup produkty
Kliknij i odbierz produkty już za 1 godzinę!
Przygotowanie
1
Wrzuć szpinak na rozgrzany olej, smaż na wolnym ogniu przez około 10 minut.
2
Dodaj drobno posiekany czosnek i jeszcze chwilę podsmaż.
3
Zdejmij z ognia, dopraw solą i pieprzem do smaku.
4
Zrób ciasto na naleśniki według przepisu (2 jajka, 2 szklanki mąki, 1,5 szklanki mleka , 0,5 szklanki wody, szczypta soli, szczypta cukru, wszystkie składniki dobrze wymieszaj). Usmaż cienkie naleśniki.
5
Do ostudzonego szpinaku dodaj rozdrobniony ser feta.
6
Na naleśnik nałóż farsz ze szpinaku i zwiń.
7
Przed podaniem obsmaż na oleju na złoty kolor.