Krewetki z warzywami

Opinia dietetyka
Skorupiaki zawierają witaminę B12 odpowiedzialną za produkcję czerwonych krwinek oraz witaminę B3 regulującą pracę układu nerwowego i metabolizm. Szczególnie polecane osobom odchudzającym się, pracującym intelektualnie oraz młodzieży w okresie intensywnego wzrostu.
Składniki
bukiet mrożonych lub świeżych warzyw (brokuł, marchew, kalafior) ( 1 opakowanie lub po jednej sztuce)
krewetki ( 1 opakowanie)
masło klarowane ( 2 łyżki)
natka pietruszki ( 1 pęczek)
Kup produkty
Kliknij i odbierz produkty już za 1 godzinę!
Przygotowanie
1
Krewetki podsmaż chwilkę na maśle klarowanym z dodatkiem natki pietruszki i ulubionych przypraw.
2
Warzywa ugotuj w lekko osolonej wodzie i podaj z wcześniej przygotowanymi krewetkami.