Kotlety z boczniaków

Opinia dietetyka
Boczniaki stanowią świetną alternatywę dla wegetarian i wegan, gdyż odpowiednio przygotowane smakowo nie różnią się od mięsa i posiadają podobną gęstość odżywczą.
Szczególnie polecane młodzieży, pracownikom intelektualnym.
Składniki
Boczniaki ( 1 opakowanie)
Jajka ( 2 sztuki)
Bułka tarta ( 1/2 szklanki)
Kasza jęczmienna ( 2-3 woreczki)
Buraki w słoiku ( 1 słoik)
Upewnij się, że masz w domu
olej
przyprawy
Kup produkty
Kliknij i odbierz produkty już za 1 godzinę!
Przygotowanie
1
Ugotuj kaszę według przepisu na opakowaniu.
2
Umyj i osusz grzyby, a następnie oprósz solą.
3
W miseczce rozbij widelcem jajka, do kolejnej wsyp szklankę bułki tartej wymieszanej z przyprawami (np. papryka ostra, zioła).
4
Obtaczaj grzyby w jajku i bułce tartej, a następnie smaż na głębokim oleju do uzyskania złotego koloru z obu stron.
5
Gotowe kotlety zdejmuj z patelni i osuszaj na ręczniku papierowym.
6
Podgrzej buraczki i podawaj razem z kotletami i kaszą.