Kanapki z masłem orzechowym, bananem i syropem klonowym

Opinia dietetyka
Dlaczego warto?
Tak przygotowany posiłek dostarcza naszemu organizmowi wszystkich składników odżywczych oraz zawiera pierwszą z zalecanych 5 porcji warzyw lub owoców.
Masło orzechowe jest skarbnicą białka roślinnego, potasu, magnezu, cynku, selenu, miedźi, witaminy E, witamin z grupy B, resweratrolu, wielonienasyconych kwasów tłuszczowych oraz błonnika.
Szczególnie polecane osobom pracującym intelektualnie oraz dzieciom i młodzieży uczącej się.
Składniki
chleb żytni ( 3 kromki)
masło orzechowe ( 2 łyżeczki)
banany ( 1 sztuka)
syrop klonowy ( 1 łyżeczka)
Kup produkty
Kliknij i odbierz produkty już za 1 godzinę!
Przygotowanie
1
Pokrojony w kromki chleb, smarujemy obficie masłem orzechowym na które układamy banany pokrojone w plasterki.
2
Całość polewamy syropem klonowym.