Jednogarnkowy łosoś z pieczonymi ziemniaczkami

Opinia dietetyka
Składniki
filet z łososia ( 400g)
ziemniaki ( 1/2 kg)
natka pietruszki ( trzy gałązki)
czosnek ( 3 ząbki)
sok z ćwiartki cytryny
zioła prowansalskie (1/2 łyżeczki)
mix sałat ( 1 opakowanie)
sos sałatkowy ( 1 opakowanie)
Upewnij się, że masz w domu
sól i pieprz
oliwa z oliwek
Kup produkty
Kliknij i odbierz produkty już za 1 godzinę!
Przygotowanie
1
Obrane, obgotowane i pokrojone w plastry ziemniaczki układamy w posmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym, następnie skrapiamy delikatnie sosem (oliwa z oliwek, sól, pieprz, zioła prowansalskie, przepuszczony przez praskę czosnek oraz sok z ćwiartki cytryny).
2
Na ziemniaczkach układamy filet z łososia (skórą do dołu), solimy, pieprzymy, posypujemy natką pietruszki.
3
Całość pieczemy ok. 25 min w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku.