Ciasto jogurtowe

Opinia dietetyka
Składniki
Jogurt naturalny (180g)
Cukier (1 kubek)
Mąka (3 kubki)
Jajka (3 sztuki)
Proszek do pieczenia (1,5 łyżeczki)
Olej (1 kubek)
Cytryna (2 łyżki soku)
Cukier puder (2 łyżeczki)
Upewnij się, że masz w domu
Blacha do pieczenia 18x18 lub 20x25cm
Kup produkty
Kliknij i odbierz produkty już za 1 godzinę!
Przygotowanie
1
Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia a następnie kolejno z pozostałymi składnikami. Nie miksuj, tylko mieszaj łyżką do uzyskania gładkiej masy.
2
Przelej ciasto do formy i piecz w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni około 40 minut (bez termoobiegu).
3
Po ostudzeniu posyp ciasto cukrem pudrem.