Ciasto francuskie z twarogiem i dżemem

Opinia dietetyka
Twaróg zawiera znaczne ilości magnezu, potasu, cynku oraz witamin A, B, D i E niezbędnych dla zachowania zdrowych i mocnych zębów i kości.
Szczególnie polecany dzieciom i młodzieży w okresie intensywnego wzrostu.
Składniki
ciasto francuskie ( 1 opakowanie)
twaróg ( 250g)
dżem ( 1/2 słoiczka)
jajka ( 1 sztuka)
Upewnij się, że masz w domu
cukier (biały lub brązowy)
papier do pieczenia
Kup produkty
Kliknij i odbierz produkty już za 1 godzinę!
Przygotowanie
1
Rozwiń opakowanie ciasta francuskiego i pokrój na kwadraty.
2
Każdy z kwadratów posmaruj serem wymieszanym z dwiema łyżkami cukru i dwiema łyżeczkami dżemu np. jagodowego i zawiń jego rogi do środka.
3
Posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp odrobiną cukru. Piecz przez około 20 minut w temperaturze 200 stopni.