Ciasto francuskie z jabłkami

Opinia dietetyka
Składniki
ciasto francuskie ( 1 opakowanie)
jabłka (3-4 sztuki)
jajka (1 sztuka)
cynamon ( 1/2 łyżeczki)
Upewnij się, że masz w domu
cukier (biały lub brązowy)
papier do pieczenia
Kup produkty
Kliknij i odbierz produkty już za 1 godzinę!
Przygotowanie
1
Jabłka obierz i pokrój w niedużą kostkę, wymieszaj z cynamonem.
2
Rozwiń opakowanie ciasta francuskiego i pokrój na kwadraty. Na każdy z kwadratów wyłóż trochę jabłek i zawiń jego rogi do środka. Posmaruj ciasto rozbitym wcześniej jajkiem.
3
Wstaw do piekarnika na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez około 20 minut w temperaturze 200 stopni. Po ostygnięciu posyp cukrem pudrem.