Ciasteczka owsiane

Opinia dietetyka
Składniki
masło (100g)
płatki owsiane ( 350g)
jajka ( 2 sztuki)
czekolada mleczna 1/2 tabliczki
migdały (100g)
Upewnij się, że masz w domu
cukier biały lub brązowy
orzechy włoskie , żurawina, słonecznik, wg uznania
Kup produkty
Kliknij i odbierz produkty już za 1 godzinę!
Przygotowanie
1
350 g płatków owsianych podpraż na suchej patelni na złoty kolor, cały czas mieszając.
2
Przestudzone płatki wymieszaj z dwoma żółtkami, 100 g masła, pianą ubitą z białek i 1/3 szklanki cukru.
3
Dodaj kilka kostek posiekanej czekolady mlecznej i rozdrobnione migdały a następnie formuj z masy kuleczki i wykładaj je na papier do pieczenia, spłaszczając widelcem.
4
Piecz w temperaturze 160 stopni z włączonym termoobiegiem przez około 10 minut (aż będą delikatnie zarumienione).