Chilli con carne

Opinia dietetyka
Składniki
ryż ( 200g)
mielona wołowina ( 400g)
cebula ( 2 szt)
pomidory w puszce/sos pomidorowy ( 1 puszka / 1 kartonik)
czerwona fasola ( 1 puszka)
papryka ( 2 sztuki)
czosnek ( 3 ząbki)
Upewnij się, że masz w domu
Przyprawy : chilli, słodka papryka, oregano, kmin rzymski ( szczypta do smaku)
Kup produkty
Kliknij i odbierz produkty już za 1 godzinę!
Przygotowanie
1
Na patelni podsmaż pokrojoną w drobne kawałki cebulę i czosnek.
2
Po kilku minutach dodaj przyprawy: chilli, słodką paprykę, oregano i kmin rzymski.
3
Dodaj mięso i smaż do zmiany koloru na jaśniejszy, następnie dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i smaż całość przez około 5 minut.
4
Dodaj puszkę pomidorów i czerwoną fasolę, cały czas gotuj sos.
5
Dopraw do smaku.
6
Jeśli mięso jest miękkie, możesz zdjąć garnek z ognia.
7
Podawaj z ryżem i natką pietruszki.