Babka Marmurkowa

Opinia dietetyka
Składniki
margaryna (250 g)
soda oczyszczona (2 łyżeczki)
mleko (0,5 szklanki)
cynamon (2 łyżeczki)
mąka pszenna (2 szklanki)
jaja (4 sztuki)
dżem śliwkowy lub porzeczkowy (4 łyżki)
kakao (2 łyżki)
Upewnij się, że masz w domu
forma do pieczenia babek lub prostokątna
Kup produkty
Kliknij i odbierz produkty już za 1 godzinę!
Przygotowanie
1
Utrzyj mikserem margarynę z cukrem i żółtkami.
2
Wlej mleko a następnie mąkę wymieszaną z sodą.
3
Ubij pianę z białek i delikatnie wymieszaj z ciastem.
4
Podziel ciasto na dwie części, do jednej dodaj kakao i cynamon a do drugiej dżem.
5
Wlej ciasto do formy i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni około 30 minut.