Grillowanie z pomysłem

Sezon na grilla w pełni! Jak sprawić, żeby jedzenie było pyszne, zdrowe i jak najbardziej urozmaicone?

  • Przygotuj sałatkę. Jako dodatek do mięs doskonale sprawdzają się lekkie, zielone sałatki na bazie oliwy. Jedną z najczęściej wybieranych jest rukola z awokado i pomidorkami koktajlowymi - http://mojejedzonko.pl/przepis,sycaca-salatka-z-awokado. To najlepsza dawka witamin!
  • Pamiętaj o sosach, które wzbogacą smak każdej potrawy. Co wybierzesz? Pomidorowy, a może czosnkowy? Musztarda, czy ketchup? Inne propozycje znajdziesz tutaj: https://mojmarket.pl/sklep,lidl,149,gotowe-sosy
  • Na grilla są zaproszone osoby na diecie wegetariańskiej? To nie problem, możesz ugrillować aromatyczny ser. Szczególnie polecamy grillowany ser pleśniowy Camembert: https://mojmarket.pl/produkt,3654,ser-camembert-naturalny-delikatny-miekkie-kremowe-wnetrze 
  • Przygotuj chrupiące grzanki z masłem czosnkowym. Wystarczy kupić świeżą bagietkę oraz masło czosnkowe. To idealny dodatek do mięs.
  • Jako przekąska doskonale sprawdzą się pomidorki koktajlowe, ogórki, świeże warzywa z hummusem oraz oliwki.
  • Postaw na nowe smaki - czy próbowałeś już grillowanych owoców? Ciepłe owoce będą oryginalnym zwieńczeniem posiłku. Możesz je podać na przykład z gałką lodów. Jakie owoce smakują najlepiej? Ananas, banan, brzoskwinia, gruszka, jabłko i nektarynka. Możliwości jest bardzo dużo :) 

Warto wybierać jak najbardziej różnorodne dania na grilla, żeby wszyscy goście byli zadowoleni. Udanej zabawy!